Let's connect!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο πλαίσιο του ΥΠΟΕΡΓΟΥ «Δικτύωση, ανταλλαγή εμπειριών και καλών τεχνικών μεταξύ των εταίρων στην Ελλάδα και φορέων από δότριες χώρες» της Πράξης «ΕΥΦΥΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»

ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ 2014-2021 (ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021)

Τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά εκδήλωση μεταξύ των εταίρων από την Ελλάδα, Δήμος Σουλίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & ΕΚΠΑ, και τις Δότριες Χώρες, NORWEGIAN UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES και Εταιρεία Ύδρευσης Oslo, του υποέργου «Δικτύωση, ανταλλαγή εμπειριών και καλών τεχνικών μεταξύ των εταίρων στην Ελλάδα και φορέων από δότριες χώρες», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Διμερών Σχέσεων του ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021, της Πράξης «ΕΥΦΥΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις:

  • Διδάγματα λειτουργίας συστημάτων παρακολούθησης διαρροών στο υφιστάμενο σύστημα της ΔΕΥΑ Νάουσας από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νάουσας κ. Γ. Τασιώνα
  • Ανάπτυξη και παραμετροποίηση εικονικών αισθητήρων για διαχείριση/παρακολούθηση αφανών διαρροών δικτύου ύδρευσης από τον καθ. κ. Harsha Ratnaweera της Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστημών Ζωής
  • Πρόγραμμα μείωσης διαρροών 5 βημάτων στην πόλη του Όσλο (2018-2023): Στρατηγικές προκλήσεις και νέες εξελίξεις από τον κ. Chetan Hathi του Δήμου του Όσλου.

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εταίρων και εκπροσώπων Δήμων και ΔΕΥΑ της περιοχής, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και καλών τεχνικών στον εντοπισμό και την παρακολούθηση διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι από την ανταλλαγή εμπειριών και αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του έργου.